Met pensioen

Na uw pensionering verandert uw leven ingrijpend. Dat heeft ook gevolgen voor uw verzekeringen. Hieronder ziet u een aantal verzekeringsproducten die na het passeren van de pensioengerechtigde leeftijd uw aandacht kunnen vragen.
 

Zorgverzekering

Als u wat ouder wordt, zult u gaan merken dat u ook wat hogere eisen stelt aan uw zorgverzekering. Zo is een ruimere dekking voor onder meer fysiotherapie en geneesmiddelen vaker van belang. Bij het kiezen van een zorgverzekering is het verstandig om goed na te denken over wat u nodig heeft. Na deze inventarisatie kan De Witte u helpen de best passende zorgverzekering te zoeken. 
 

Autoverzekering

Ook kan het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd gevolgen hebben voor de premie van uw autoverzekering. Sommige verzekeraars vragen een hogere premie of accepteren zelfs geen 'senioren'. Bij De Witte Assurantiën bent u aan het juiste adres voor het vinden van een goede en betaalbare autoverzekering.
 

Lijfrenteverzekering

Vaak komt met de pensionering het opgebouwde kapitaal van een lijfrenteverzekering tot uitkering. Met dat kapitaal koopt u een lijfrente. U kunt ervoor kiezen om de lijfrente direct te laten ingaan. De lijfrente kan zowel tijdelijk als levenslang uitkeren. Wat het meest verstandig is hangt af van een aantal factoren. De Witte kan u begeleiden bij het maken van de juiste keuze.
 
Waar u aan moet denken
  • U kunt de lijfrente kopen bij de verzekeraar waar u het kapitaal hebt opgebouwd, maar dat is niet verplicht. U kunt de lijfrente ook elders onderbrengen.


Overwinteren

Wie de tijd aan zichzelf heeft brengt vaak een deel van het jaar door in het buitenland. Meestel is dat in de winter, als in Nederland het weer koud en guur is. Overwinteren heet dat. Zo'n langdurig verblijf in het buitenland kan gevolgen hebben voor de geldigheid van uw verzekeringen. Bij het voorbereiden van uw buitenlandverblijf is het daarom verstandig om uw verzekeringen na te lopen.
  • Auto- en camperverzekering: Wat is de maximale duur van de buitenlanddekking?
  • Caravanverzekering: Eenmaal losgekoppeld is uw caravan niet onder het trekkend voertuig meeverzekerd.
  • Inboedel- en opstalverzekering: Is er nog dekking als uw woning voor langere tijd onbewoond is?
  • Reis- en bagageverzekering: Kijk goed naar het dekkingsgebied en de maximale verzekeringsperiode.
  • Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren: Biedt die ook dekking in het land waar u naartoe gaat?
  • Zorgverzekering: Weliswaar bent u wereldwijd tegen ziektekosten verzekerd, maar niet alles valt hieronder. Zo is repatriëring bij ziekte of overlijden vaak niet verzekerd.