Hypotheek? Er kan meer dan je denkt!

De overdrachtsbelasting is tot 1 juli 2012 verlaagd naar 2%,de hypotheekrente is nog altijd laag, de woningen aantrekkelijk geprijsd en er komen steeds meer heldere financiële producten zonder verborgen kosten. Een prima tijd om een huis te kopen!


Staat het huis van je dromen te koop? Wil je eindelijk die aanbouw? Groter of juist kleiner gaan wonen? Dan is het ondanks het aanscherpen van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen per augustus van dit jaar nog steeds een goed moment om de stap te maken op de woningmarkt. Want dat banken momenteel niet scheutig zijn met geld verstrekken is maar ten dele waar. “Er wordt vaak een negatief beeld geschetst, maar er kan ook heel veel wèl. Twee belangrijke punten uit de nieuwe Gedragscode zijn dat de maximale hypotheek 110% mag bedragen van de waarde van de woning. Dit zal door de verlaging van de overdrachtsbelasting dus tijdelijk 106% bedragen. Daarnaast mag bij aankoop het aflossingsvrije deel van uw hypotheek maximaal 50% zijn van de waarde van de woning.

Een voorbeeld bij een tweede hypotheek voor als u blijft wonen: De marktwaarde van uw woning bedraagt €350.000. De huidige aflossingsvrije hypotheek bedraagt € 200.000. Hoofdregel is dan dat het aflossingsvrije deel maximaal € 175.000 mag zijn. Voor de tweede hypotheek is dus een aflossingsvrije geldlening in beginsel niet meer mogelijk. De gehele tweede hypotheek moet worden afgelost! Maar de in het verleden eenmaal verstrekte aflossingsvrije geldlening kan aflossingsvrij blijven.

Betrouwbaarheid en transparantie zijn twee belangrijke begrippen voor De Witte Assurantiën Hoogeveen én De Hypotheekshop Assen West. De kracht van onze formule is dat er niet op provisiebasis wordt gewerkt, maar op uurtarief. Een oriënterend kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend. Kom daarom eens bij ons langs. Wij laten je graag jouw financiële mogelijkheden zien! ”

Yvonne Stegeman
Erkend Hypothecair planner
E-mail: stegeman@witte.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Ik zoek informatie