Onbeveiligd pand makkie voor inbreker

Helaas, er lopen heel wat criminelen rond die azen op uw bezittingen. De kranten en nieuwssites staan bol van de inbraken en overvallen op bedrijven. Eigenlijk helpt maar één ding: alles achter slot en grendel en een alert alarmsysteem voor als er toch aan de sloten wordt gemorreld. Als u maatregelen treft, denk dan meteen aan alarmering voor brand. Wel zo handig.

* 1,2 miljoen misdrijven in 2010
* Inbraak zorgt voor veel extra ellende
* Draadloos alarm makkelijk

In Nederland wordt heel wat gestolen. Volgens de recente Global Retail Theft Barometer liepen de Nederlandse winkeliers het afgelopen jaar in totaal 1,26 miljard euro omzet mis door diefstal. Een stijging van 6,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Saillant detail: het personeel drukte voor 370 miljoen euro achterover. “Winkeldieven hebben wereldwijd duidelijk een voorkeur voor scheermesjes en dure cosmetica. Maar ook merkkleding, elektronica en games, parfum, alcohol, zonnebrillen en luxe etenswaar worden veel gestolen”, aldus de onderzoekers.
De politie registreerde in 2010 bijna 1,2 miljoen misdrijven in Nederland (CBS). Vermogensmisdrijven maken bijna 60 procent uit van de 1,2 miljoen geregistreerde misdrijven. Deze categorie omvat onder andere diefstal, inbraak en beroving.

Verlies bedrijfsgegevens
Het is verstandig eens een ronde in uw bedrijf te maken om te kijken wat u aan diefstalgevoelige spullen in huis heeft. Dieven pikken graag dingen die ze makkelijk kunnen slijten. Denk hierbij aan computers, laptops, mobieltjes, iPads, led-tv-schermen, de inventaris van uw bedrijfskeuken, kwaliteitsgereedschap... Het verlies van uw dure spullen is erg jammer, maar vaak komt er nog gedoe en ellende bovenop. Ook al zijn de spullen verzekerd. Denk hierbij aan inbraakschade, het gevoel van onveiligheid, het opnieuw kopen van spullen en het verlies van bedrijfsgegevens. Dat laatste is soms de grootste schadepost.

Brandkasten
Er is een eindeloze rij producten in de markt waarmee u uw bedrijf kunt ombouwen tot een bijna niet te nemen vesting: traliewerk voor de ramen, veiligheidscilinders, koevoetbestendige deurstrippen, kluizen/brandkasten, afsluitbare archiefkasten, hekwerk, lockers, anti-ramkraak-paaltjes enzovoorts. Alles bij elkaar kunnen deze beveiligingsmaatregelen een behoorlijke som geld kosten. U kunt zelf het beste afwegen of het voor uw bedrijf de investering waard is. Hoeveel waardevolle spullen heeft u staan? Een goede back-up van uw bedrijfsgegevens buiten uw bedrijfspand is sowieso aan te raden.

Beveiligingsdienst
U kunt daarbij ook overwegen uw bedrijf bij een beveiligingsdienst aan te sluiten. De meeste industrieterreinen zijn tegenwoordig voorzien van camera’s en vaak rijden er dan ’s nachts beveiligers rond om de boel in de gaten houden. Als dat voor uw bedrijf niet opgaat of u wilt het liever zelf regelen, dan zijn er alternatieven.

Draadloos alarm
U kunt uw bedrijf bijvoorbeeld aansluiten op een gespecialiseerde alarmcentrale. De alarmcentrale waarschuwt u, of een andere sleutelhouder als u er niet bent, bij inbraak en bij beginnende brand. U kunt dan poolshoogte gaan nemen. Indien nodig schakelt de alarmcentrale hulpdiensten in.
Er zijn verschillende systemen op de markt. Een draadloos alarmsysteem heeft als groot pluspunt dat er geen geboor in uw pand nodig is. Let er wel op dat het systeem voldoet aan de eisen van de verzekeraars, anders wordt er niet uitgekeerd. Laat u zo nodig adviseren als u er zelf niet uitkomt. U hoeft overigens niet special een apart bedrijfspand te hebben. Er zijn ook oplossingen voor eenpitters en voor ondernemers die een bedrijf vanuit huis runnen.

Handige tips
U kunt zelf ook preventieve maatregelen treffen. Op de site van Nuon Beveiliging staan een aantal praktische tips om inbrekers buiten te houden. Een kleine greep hieruit.

* Buitenstopcontact.
Sluit buitenstopcontacten af. Inbrekers gebruiken buitenstopcontacten om machines aan te sluiten. Daarmee kunnen ze uw bedrijf of woning openbreken of open zagen.
* Struiken en bomen.
Voorkom struiken of bomen in de buurt van uw buitendeuren. Inbrekers verschuilen zich hier achter tijdens het inbreken.
* Voicemail.
Spreek nooit in uw voicemail in dat u op vakantie bent.
* Schrikverlichting.
Zorg voor verlichting met een bewegingsmelder bij uw buitendeur. Die verlichting schakelt aan zodra er iemand langs uw buitendeur loopt. Hiermee maakt u inbreken lastig

bron: http://www.businesscompleet.nl/
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Ik zoek informatie