Doorstart onderneming

Als leverancier ben je vaak al blij, indien er bij een faillissement sprake is van een doorstartscenario. Waarschijnlijk ben je dan wel geld kwijt geraakt, maar je hebt weer de kans om een en ander terug te verdienen.


Er zitten echter wel addertjes onder het gras.

Financiering nieuwe onderneming
In veel gevallen zal de nieuwe onderneming het krediet nog moeten verdienen. Banken zijn niet al te scheutig met kredietverlening en ook een aantal leveranciers levert in eerste instantie niet op krediet. De druk richting leveranciers die wel op krediet leveren wordt daarmee al heel snel ongewild groot. Diegenen die vertrouwen schenken kunnen noodgedwongen wel eens onder op de stapel met te betalen facturen terecht komen.
Gevolg: lange krediettermijnen en dus een oplopend saldo en risico.

Oplossing: kredietverzekering?
Mogelijk kan kredietverzekering een oplossing bieden, maar dat gaat niet vanzelf.
Ook verzekeraars moeten eerst hun wonden likken en zijn niet zomaar bereid om op de nieuwe onderneming wederom risico’s af te dekken. Om dit mogelijk te maken dient volledig opening van zaken te worden verstrekt door de doorstartende onderneming. Als verzekerde leverancier volstaat het dan niet om simpelweg een kredietlimiet aan te vragen, want die zal in veel gevallen worden afgewezen. Breng de doorstartende relatie in contact met je contactpersoon bij de kredietverzekeraar en laat de professionals bepalen, of kredietverlening verantwoord is. Een goed verhaal, onderbouwd met cijfers en prognoses, is daarbij noodzakelijk.

Op het terrein van kredietverzekering werken wij nauw samen met onze partner De Polisagent. Vindt u bovenstaande zaken lastig?
De Polisagent en wij helpen u graag! Stuur een mail naar info@polisagent.nl.

bron: De Polisagent
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Ik zoek informatie