Partner & Gezin

Als je samen verder gaat in het leven kun je voor veel risico's op één polis verzekerd zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor je aansprakelijkheids-, inboedel- en rechtsbijstandverzekering. Wel moeten deze verzekeringen aangepast worden op de nieuwe situatie. De Witte Assurantiën kan u daar bij helpen.
 

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een ‘must’ voor iedereen met een eigen woning. De opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, dekt schades die ontstaan aan onder meer ramen, muren, vloeren en plafonds door bijvoorbeeld brand, lekkage, inbraak of storm. De dekking kan sterk verschillen, dus is het zaak om goed uit te laten zoeken welke verzekering het beste bij uw woning past.
 

Inboedelverzekering

Meubilair, een tv, een laptop, een smartphone. Alles bij elkaar is dat een flink bedrag aan spullen. Wordt er ingebroken of raken die spullen beschadigd door lekkage of brand, dan kunt u die vaak niet zomaar vervangen. Een  inboedelverzekering dekt de schade aan uw spullen als gevolg van onder meer brand, storm of diefstal. De dekking verschilt per verzekering.
 

Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Soms breng je onbedoeld schade toe aan spullen van een ander. Nog vervelender wordt het als iemand gewond raakt door uw schuld. Ook dan bent u aansprakelijk voor de schade. En zo’n claim kan flink oplopen. Schade aan anderen door uw schuld (of die van uw partner, uw kinderen of uw huisdieren) wordt gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering.
 

Bruiloft en huwelijksreis

Je moet er niet aan denken, maar op je trouwdag kan er iets onverwachts gebeuren waardoor de bruiloft niet door kan gaan. Om toch zorgeloos naar deze dag toe te leven, kun je je verzekeren tegen gebeurtenissen die de mooiste dag van je leven kunnen bederven.
En wil je na de bruiloft een huwelijksreis maken? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. 
 

Scheiden

Nadat een relatie tot een einde is gekomen moeten beide partners zelf voor hun verzekeringen zorgen. De aansprakelijkheidsverzekering kan van gezin naar alleenstaanden worden omgezet, tenzij er kinderen op het adres staan ingeschreven. En als bij verkoop van de woning één van beiden de enige eigenaar wordt, is het van belang dat de woonhuisverzekering op naam van de juiste persoon staat. De autoverzekering tenslotte, moet op de naam komen van degene die de auto houdt. Overleg met De Witte wat te doen met de opgebouwde korting.