Rechtsbijstandverzekering

Jarenlang kan het goed gaan, maar zo ineens kan het gebeuren dat u een geschil krijgt waardoor u zich zwaar benadeeld voelt. Met de klusjesman, de huurbaas, de werkgever, de webwinkel of de gemeente waar u woont. Ook kunnen geschillen ontstaan als gevolg van een verkeersongeval of zelfs een echtscheiding.

Met een rechtsbijstandverzekering staat u er nooit alleen voor. Wanneer u door toedoen van een ander schade oploopt, hebt u recht op professionele juridische bijstand. De kosten van de procedure worden betaald en, als het nodig is, worden externe deskundigen ingezet.
 

Waar u aan moet denken

  • Veel rechtsbijstandverzekeraars (maar niet alle!) hanteren een wachttijd om te voorkomen dat u zich verzekert tegen een al bestaand conflict. Let daar goed op bij het afsluiten, want soms moet u wel drie maanden wachten voordat u dekking heeft.
  • Veel rechtsbijstandsverzekeringen bestaan uit een basisdekking en een aantal modules. Laat u goed voorlichten door de adviseur van De Witte welke modules voor uw situatie geschikt zijn.