Verbouwen of verhuizen

Verbouwen

Een verbouwing is te financieren met een persoonlijke lening (aftrekbaar), een doorlopend krediet (niet aftrekbaar) of een tweede hypotheek. 
Als u het bedrag niet heeft klaarliggen, is een extra hypotheek vaak de beste keuze. De rente van een extra hypotheek is in de regel lager én fiscaal aftrekbaar. Hoeveel u kunt lenen hangt af van de waarde van uw huis. Bij De Witte kunnen ze u exact vertellen wat u moet doen.

Waar moet u aan denken?
  • Om te verbouwen hebt u meestal een bouwvergunning nodig. Zorg ervoor dat hij is afgegeven voor u begint met verbouwen.
  • Pas uw opstalverzekering tijdig aan bij de nieuwe situatie.
  • Om u in te dekken tegen conflicten met de aannemer kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Doe dat ruimschoots voordat de verbouwing begint, want vaak geldt er een wachttijd van drie maanden.

Verhuizen

Verhuizen heeft veel gevolgen voor uw verzekeringen. Om te beginnen moet uw nieuwe woonplek al verzekerd zijn vanaf het moment dat het van u is. En als de omvang van uw inboedel door de verhuizing wijzigt dan past de waarde ervan niet meer bij de inboedelverzekering. Daarom is het verstandig om voor de zekerheid een inboedelwaardemeter in te vullen. Dat voorkomt dat u onder- of oververzekerd raakt.

Tijdelijke opslag
Uw inboedel is meestal ook gedekt als die tijdelijk ergens anders is opgeslagen. Of dat ook in uw geval zo is kunt u het beste even vooraf uw poliswaarden checken of contact opnemen met De Witte. Is er geen dekking, dan kunt u hiervoor overigens een aparte verzekering afsluiten.  

Waar moet u aan denken?
  • Of het verstandig is uw oude hypotheek mee nemen naar uw nieuwe huis hangt met name af van de rentestand.
  • Een huis kan er nog zo goed uitzien, met een bouwkundige keuring krijgt u pas echt zekerheid over de bouwtechnische staat ervan.
  • Vergeet niet om aan alle instanties door te geven dat u gaat verhuizen.
  • Het verhuisbedrijf is zelf aansprakelijk voor schade die ontstaat tijdens de verhuizing. Helpt u zelf een handje mee en u laat per ongeluk een waardevolle vaas vallen, dan geldt dit niet.


Wilt u weten hoeveel u maximaal kunt lenen? Klik hier 
Wilt u weten of u uw huidige hypotheek kunt oversluiten naar een lagere rente? Klik
hier
Wilt u weten of u voor het geld dat u nu aan huur betaalt ook een eigen huis kunt betalen? Klik hier