Verkeer

Autoverzekering

Eindelijk heb je de auto gevonden die je hebben wilde. Nu nog ‘even’ een verzekering regelen. Een WA-verzekering is verplicht. Gelukkig maar, want autorijden is niet zonder risico’s. Als aanvulling kun je kiezen voor een WA + beperkt casco dekking of zelfs een All-risks dekking. Bij de laatste zijn de eigen schuld-schades en schade door vandalisme ook gedekt.
 

Motorverzekering

Ook de motor moet verzekerd worden. Naast de WA-verzekering kunt u aanvullingen op de dekking krijgen in de vorm van een WA+ of een all-risks verzekering. Op de all-risks dekking zijn alle ‘plotseling van buiten komende onheilen’ gedekt. Accessoires en kleding kunnen apart worden meeverzekerd. Wordt er in de winter niet gereden met de motor? Dan kan er korting worden gekregen op de premie.
 

Bromfiets- en scooterverzekering

Iedere bromfietser, scooterrijder of snorfietser is verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Die is voor als je schade toebrengt aan anderen. Daarnaast hebben we ook verzekeringsoplossingen voor brand, diefstal, botsingen en schade door valpartijen. Voor extra zekerheid kun je de bromfietsverzekering ook uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers.
 

Oldtimerverzekering

Lekker toeren in uw eigen oldtimer, die u zelf hebt opgeknapt. Zo'n auto moet natuurlijk goed verzekerd zijn. Van belang is daarbij dat de waarde van de auto wordt vastgesteld door een beëdigd taxateur. De auto is dan voor 3 jaar verzekerd voor die waarde. Is een klassieker bij de overheid pas een oldtimer als hij ouder is dan 40 jaar, verzekeraars hanteren een leeftijdsdrempel van 25 jaar.
 

Caravanverzekering

Zodra een caravan is losgekoppeld is die niet meer onder het trekkend voertuig meeverzekerd. Hiervoor dient u een caravanverzekering af te sluiten. Leent u uw caravan wel eens uit aan vrienden of familie? Bij sommige verzekeraars is dat gratis, maar andere staan dat niet eens toe.
 

Camperverzekering

Wat is er nog leuker dan er op uit te trekken met de camper?  Zorgeloos genieten van uw vrijheid. Om te gaan en staan waar u wilt hebt u een verzekering nodig die daarbij past. De Camperverzekering van De Witte geeft u die vrijheid en heeft een aantal duidelijke voordelen:
  • Nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling voor (naar keuze) 1, 3 of 5 jaar
  • Scherpe premies voor zowel nieuwe als gebruikte campers
  • Inboedel gratis meeverzekerd tot € 2.000
  • Unieke regeling voor in Duitsland gekochte campers
  • Op accessoire dekking geen eigen risico en geen terugval bij schade
  • Geen beperkingen in kilometers of verblijfsduur
Waar u aan moet denken
Als u een camperverzekering afsluit, denk dan ook eens aan het meesluiten van een no-claimbeschermer. Daarmee mag u één schade per verzekeringsjaar claimen, zonder dat u een terugval krijgt in uw bonus-maluskorting. Wel worden uw schadevrije jaren aangepast.
 

Fietsverzekering

Hiermee kun je een nieuwe of tweedehands fiets verzekeren tegen diefstal en/of schade. Je kunt kiezen uit een looptijd van 1, 3 of 5 jaar.