Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is interessant als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, of langer dan twee weken aaneengesloten. In andere gevallen kunt u volstaan met een kortlopende of aflopende reisverzekering. Vaak kunt u zelf bepalen wat u wel of niet verzekeren wilt.

Zo kunt u zich aanvullend verzekeren tegen onder meer ongevallen, medische kosten (als die hoger zijn dan in Nederland), winter- en onderwatersport en zelfs zakenreizen. Bagage, persoonlijke hulp, aansprakelijkheid en reisdocumenten zijn altijd meeverzekerd.

Meestal boekt u een vakantie een flinke tijd van te voren. Soms kan er in de tussentijd iets gebeuren waardoor die vakantie niet door kan gaan. Bijvoorbeeld omdat een naaste overlijdt. Vaak kunt u de reis niet kosteloos annuleren.

Tegen dit risico kunt u zich verzekeren met een annuleringsverzekering. Deze verzekering is ook een uitkomst als u een vakantie eerder moet afbreken. U krijgt dan een vergoeding voor de dagen dat u eigenlijk nog op vakantie zou zijn.

Waar u aan moet denken

  • Bewaar altijd een bewijs van de boeking van de vakantie, de facturen van medische zorg en bonnetjes van nieuwe aankopen..

  • Ga tijdens uw vakantie net zo zorgvuldig met uw spullen om als thuis. Laat bijvoorbeeld geen spullen zichtbaar achter in de auto.

Maak gratis een afspraak met een van onze adviseurs