Lijfrenteverzekering

Met een lijfrenteverzekering bouwt u extra kapitaal op als aanvulling op uw inkomen. U ontvangt dat op een bepaald moment, meestal als u met pensioen gaat. Daarvoor betaalt u periodiek of eenmalig (een ‘koopsom’) een premie.

Op een vooraf afgesproken datum komt het opgebouwde kapitaal tot uitkering. Met dat kapitaal koopt u een lijfrente. U kunt ervoor kiezen om de lijfrente direct te laten ingaan. De lijfrente kan zowel tijdelijk als levenslang uitkeren.

Een lijfrenteverzekering dient meestal als aanvulling op een pensioenvoorziening. De premie  is fiscaal aftrekbaar als kan worden aangetoond dat u te weinig pensioen opbouwt. Met behulp van de jaarruimte-indicator kunt u zelf bepalen of u voor aftrek in aanmerking komt.

Gezien de complexe fiscale regels rond de aftrekbaarheid van de premie is een deskundig advies noodzakelijk. Als u aangeeft wat uw wensen zijn, begeleiden wij u graag door deze ingewikkelde materie. U krijgt van ons een advies op maat.


Bancaire lijfrente (lijfrentespaarrekening)

Een bancaire lijfrente is feitelijk een geblokkeerde spaarrekening waarop eenmalig kan worden ingelegd of waar periodieke stortingen op kunnen worden gedaan. Of deze variant beter bij u past dan de traditionele lijfrenteverzekering hangt af van uw persoonlijke situatie. 

Waar u aan moet denken
U kunt de lijfrente kopen bij de verzekeraar waar u het kapitaal hebt opgebouwd, maar dat bent u niet verplicht. U kunt de lijfrente ook elders onderbrengen.

Maak gratis een afspraak met een van onze adviseurs