Tips van uw adviseur

Vijf tips bij (storm)schade

Stormschade kan aardig in de papieren lopen, zeker als je de verzekeringsprocedure niet goed volgt. Daarom gaven wij u vijf tips om die verzekering zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 1. Het eerste wat je doet als je schade ontdekt is deze zoveel mogelijk beperken. Ga na wat er precies is gebeurd, en kijk na of er geen verdere schade kan ontstaan. Mocht de verzekeraar erachter komen dat je dit onvoldoende hebt gedaan, dan kan die korten op jouw uitkering.
   
 2. Breng de situatie in beeld: maak foto's. Op deze manier versoepel je het verzekeringstraject. Noteer hierbij de datum en het tijdstip van de opgelopen schade. Het helpt natuurlijk als je ook foto's kunt laten zien van voor het schade-incident. Het kan dan ook handig zijn om op voorhand al foto's te maken van bijvoorbeeld jouw auto, tuinhek of dak.
   
 3. Neem meteen contact op met je verzekeringsadviseur en een schadeexpert om de reparatie te begroten. Volgens Adfiz, de brancheorganisatie voor financieel adviseurs, is het zeker bij bedragen boven de €500 raadzaam om een expert in te schakelen. "Dan kan er nauwkeurig worden bekeken wat wel en niet aan schade is opgelopen, zodat misverstanden worden voorkomen."
   
 4. Schadeformulieren kunnen door de verzekerde samen met de adviseur worden ingevuld, maar De Witte Assurantiën biedt deze formulieren ook aan op de website. Op deze manier kan je dit zelf via internet snel doorgeven.
   
 5. Weet je het even niet meer? Schakel De Witte Assurantiën in om je te helpen. Daar zijn we namelijk voor. Mocht je bijvoorbeeld geen aannemer weten, dan weten wij er wel een. Daarnaast kunnen wij je meerdere interessante tips en hulp geven alsmede de schadeuitkering snel voor je verzorgen.
bron: Telegraaf