Opstalverzekering

Een opstalverzekering is eigenlijk een ‘must’ voor iedereen met een eigen woning. Want een flinke schade aan uw huis kan verstrekkende gevolgen hebben voor de waarde ervan. De opstalverzekering dekt schades die ontstaan aan onder meer ramen, muren, vloeren en plafonds door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm.

De opstalverzekering wordt ook wel woonhuisverzekering genoemd. De dekking kan sterk verschillen, dus is het zaak om u goed te laten adviseren welke verzekering het beste bij uw woning past.

Voordat u de verzekering definitief afsluit, is het verstandig om eerst uit te zoeken wat het kost om het huis opnieuw te bouwen. Verzekeraars noemen dat de herbouwwaarde. Dat is het bedrag dat u vergoed krijgt als uw huis volledig verwoest wordt door brand of storm.
 

Glasverzekering

De ramen van een huis horen bij de opstal. Om die reden is ruitbreuk is meestal verzekerd via de opstalverzekering. Is dat niet het geval, dan is ruitbreuk apart te verzekeren met een glasverzekering.

Waar u aan moet denken
  • Als u naar een appartement verhuist is een opstalverzekering vaak niet nodig.  In dat geval heeft de Vereniging van Eigenaren die meestal voor u afgesloten.
  • Zorg dat uw huis verzekerd is vanf het moment dat u de nieuwe eigenaar bent. Vaak is dat al voor de verhuizing. En zolang het oude huis nog niet is overgedragen moet ook dat verzekerd blijven.