Zorgverzekering

Weet u wat het verschil is tussen een natura- en een restitutieverzekering? Of u wel of niet een hoog eigen risico moet nemen? En welke verzekeraars u bijvoorbeeld kunnen dwingen de goedkoopste maagzuurremmer  te gebruiken?
 

Verzekeringen met collectiviteitskorting

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is nog niet zo gemakkelijk. Elk najaar staat heel Nederland voor de vraag of het wel of niet de moeite waard is om over te stappen. Een lastig vraagstuk, want het aanbod van de verzekeraars is moeilijk te vergelijken. Wie zich verzekert via De Witte Assurantiën kan in ieder geval profiteren van een (soms forse) collectiviteitskorting op de verzekeringen van Delta Lloyd, Avéro Achmea en ONVZ. Meedoen in een collectiviteit kan al gauw een paar tientjes per maand schelen.


Wel of geen hoger eigen risico?

Veel jongeren kiezen voor een zorgverzekering met een hoog eigen risico (tot maximaal € 885,-). Zolang er geen beroep gedaan wordt op medische zorg is dat een voordelige keuze, maar dit brengt wel een zeker risico met zich mee.
 

Wel of geen aanvullende verzekering?

De kosten voor de huisarts en het ziekenhuis worden afgedekt door de basisverzekering. Voor het vergoeden van de kosten voor bijvoorbeeld de tandarts, de fysiotherapeut en de orthodontist zijn er aanvullende verzekeringen.

Waar u aan moet denken

  • Boven de 18 is een zorgverzekering wettelijk verplicht. Een aanvullende dekking is vrijwillig. De Witte kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

  • Met een wat lager inkomen heeft u wellicht recht op zorgtoeslag.

Maak gratis een afspraak met een van onze adviseurs